PACTA leasing A/S
Sandbjergvej 7
2970 Hørsholm

Telefon: 44 99 42 88
Telefax: 44 99 42 87

E-mail: mail@pactaleasing.dk

Leasing og leje

Nedenfor kan du finde svar på en række ofte stillede spørgsmål. Finder du ikke et svar på dit spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

Hvorfor skal jeg lease, når jeg har pengene til at købe kontant?

Det er individuelt fra kunde til kunde, hvad der bedst kan betale sig. En god tommelfingerregel er dog, at hvis du ved at lade dine penge blive og arbejde i din virksomhed selv kan forrente dem med bare 5% om året, så skal du vælge at lease. Mener du ikke du selv kan forrente pengene med 5%, så skal du handle kontant. Betaler du således mere end 5% i rente ved at trække på din kassekredit - eller på andre af dine lån, vil det også være en fordel at lease, da du alternativt kan bruge pengene på at nedbringe din bankgæld.

Hvad er forskellen på leasing og leje?

Leasing er det engelske ord for leje, og der er derfor ingen forskel. På både en leasingaftale og en lejeaftale bestemmer du som kunde selv, om du ved aftalens udløb vil returnere udstyret til leasingselskabet, eller om du vil forpligte dig til at købe det til en på forhånd aftalt restværdi.

Hvem kan lease?

Alle virksomheder der har et CVR nr. kan lease. Det kræver dog blot at din virksomhed forinden godkendes af leasingselskabet. Desuden kræver PACTA leasing, at udstyret købes hos én af vores samarbejdspartnere.

Hvor lang tid binder jeg mig for når jeg leaser?

Der vil oftest ved leasingaftalens indgåelse blive aftalt en løbetid. Denne løbetid står på leasingaftalens forside.

Hvad gør jeg hvis jeg inden løbetiden er gået, ønsker at udskifte / afhænde udstyret?

Du kan altid komme ud af din aftale igen. Prisen afhænger bl.a. af, hvor lang tid der resterer på aftalen. Indfrielsesvilkår kan du læse i leasingaftalens vilkår.

Hvad med leasingaftalen hvis jeg sælger / stopper min virksomhed?

Sælger du din virksomhed er der mulighed for at den nye ejer kan overtage leasingaftalen. Den nye ejer skal dog kreditgodkendes af leasingselskabet. Godkendes han, skal der underskrives en ny leasingaftale af den nye ejer. Godkendes den nye ejer ikke eller stopper du helt din virksomhed, skal leasingaftalen indfries i henhold til leasingaftalens vilkår.

Kan jeg afskrive på det leasede udstyr?

Danske Finansieringsselskabers Forening har i samarbejde med KPMG udgivet nogle retningslinjer for hvordan man behandler leasede aktiver i sit regnskab. Du kan se et eksempel herpå på vores hjemmeside under "Værdiansættelse".

Hvor lang tid binder jeg mig for når jeg leaser?

Der vil oftest ved leasingaftalens indgåelse blive aftalt en løbetid. Denne løbetid står på leasingaftalens forside.